Basın Odası

“TÜHİD Alâeddin Asna Ödülü” “Yenilikçilik Kampüsü” projesiyle Samsung’un!

Alaeddin Asna Ödül Töreni

“TÜHİD Alâeddin Asna Ödülü” “Yenilikçilik Kampüsü” projesiyle Samsung’un!

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin (TÜHİD) düzenlediği Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri kapsamında bu yıl beşinci kez verilen Alâeddin Asna Kurumsal Sorumlulukta Tutarlılık ve Süreklilik Ödülü, “Yenilikçilik Kampüsü (Innovation Campus)” projesiyle Samsung’un oldu. Samsung birincilik ödülünü 30 Haziran Perşembe akşamı Zorlu PSM Sky Lounge sahnesinde düzenlenen törenle aldı. Türkiye’ye halkla ilişkileri bir disiplin ve meslek olarak kazandıran Alâeddin Asna’nın vizyonunu ve değerlerini yaygınlaştırmak amacıyla konulan ödül, sorumluluk kavramını içselleştiren kurumları desteklemeyi hedefliyor.

Türkiye’de UNDP, TBV ve ODTÜ iş ortaklığı ile gerçekleşen ve yapay zekayı odağına alan Samsung Yenilikçilik Kampüsü, gençlere istihdam beklentilerini geliştirme ve teknolojiler konusunda pratik eğitim alma fırsatı sunuyor. Dünyanın dört bir yanında eğitim yetkilileri ve yerel yönetimlerle birlikte çalışan program, farklı ülkelerde özel müfredat uyguluyor. Sonuç olarak Samsung Yenilikçilik Kampüsü, problem çözücü yeni jenerasyonu geleceklerini koruyacak becerilerle ve geleceklerini şekillendirecek ve dünyanın sürdürülebilir büyümesini zenginleştirecek teknolojilerin pratik anlayışıyla donatarak güçlendirmeyi amaçlıyor.

Jüri Üyesi ve A&B İletişim Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Asna, ödüle ilişkin: “Hocamızı saygı ile andığımız bu ödülle sorumluluğun anlamını derinleştirmek istiyoruz. Gerçek kurumsal sorumluluk, kurumların “vazgeçme oranları” ile ölçülebilecek bir eylemdir. Kar oranlarını küçülterek değer oranlarını büyüttükleri ölçüde gerçek sorumluluklarını yerine getirmiş olurlar. Artık sadece hissedara değil kendilerini dünyaya karşı sorumlu hissetme dönemi geldi. Biz iletişimcilere düşen görev de kurumlara yol gösterici ve vizyon sunan olabilmektir, onların tasdikçisi olmak değil…” dedi.

Ödül Hakkında

Kriterler:

1) Kurum tarafından gerçekleştirilen ve ödül kapsamında değerlendirmeye alınan projenin; bilançolarını açıklayan şeffaf bir sivil toplum kuruluşu, kamu kuruluşu, uluslararası kuruluş ve eğitim kurumlarından herhangi biriyle veya birlikteliğiyle gerçekleştirilmiş olması

2) Kurumun projenin tüm süreçlerini kapsayan genel bir süreklilik sağlama stratejisinin olup olmadığı
Kurumun, Kurumsal Sorumluluk faaliyetlerini yürütürken pazarlama kaygısından uzak, gerçek, hakiki, dürüst ve samimi olması

3) Kurum yönetimi ve politikalarının değişmesi durumunda da projenin varlığını devam ettirmesini sağlayacak adımların atılmış olması

4) Projenin, kurum çalışanları tarafından da içselleştirilerek hedefe ulaşması yönünde geliştirilmiş olması,

5) Projeden yararlananların, bu projeyi sahiplenme durumu

6) Projeyle elde edilen sonuçların, finansal ve kurumsal destekler sona erdikten sonra da devam etmesi olasılığı

7) Projenin kapsama alanı, geleceğe vaadi, bütüne yayılımı

8) Projenin etkin ve ölçülebilir sonuçlarının olması

“Alâeddin Asna Ödülü” özel jürisi:

Tema Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Adım Adım Oluşumu Kurucusu Doç. Dr. Itır Erhart, Hayata Destek Derneği Kurucu Üyesi ve Direktör Sema Genel Karaosmanoğlu, Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil, Ashoka Yönetim kurulu Üyesi ve Good4Trust Kurucusu Uygar Özesmi, TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Karakaş ve A&B İletişim Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Asna

Bugüne dek Alâeddin Asna Kurumsal Sorumlulukta Tutarlılık ve Süreklilik Ödülü’nü kazanan projeler ve kuruluşlar:

2016 / Arkas Sanat Merkezi Projesi – Arkas Holding
2017 / Paramı Yönetebiliyorum Projesi – Visa
2018 / Bir Hayal Bir Oyun Projesi – Zorlu Holding
2019 / Gelecek Tarımda Projesi – Anadolu Efes

Ödülün Tasarım Hikâyesi:

Grafik Tasarımcı Bülent Erkmen’in “Bir insan hayatına ivme kazandıran, onu yükselten, yücelten kırılma noktaları üstüne üç boyutlu bir deneme.” cümlesiyle tanımladığı ve menge ağacından hazırlanan ödül heykeli, özgün eserleriyle tanınan Urart El Sanatları tarafından üretildi.