Neyi Neden Yaptık?
BEYMEN, STATUS DERGİSİ VE LEPRA PROJESİ… Yıl:1984
Amacımız, Cüzzam (Lepra) hastalığı konusunda kamuoyunca yerleşmiş korkutucu, olumsuz ve aşağılayıcı algıyı değiştirmeye destek sağlamaktı.
Elde Ettiğimiz Sonuçlar:
- Cüzzamla Savaş Derneği’ne kurumsal ve bireysel desteğin artmasını sağladık.
- Cüzzamın belirli çevrelerde, korkulan hastalık olma ve bir nefret söylemi olma halinin önünü kestik.
- IPRA Genel Sekreteri Sam Black’in yazdığı, 1995 basımı “International Public Relations” kitabında yer alan 40 başarılı projeden biri olduk.
- Bu projeyle IPRA’nın 1991 yılında düzenlediği Altın Ödül yarışmasında, “Kamu Yararına Projeler” dalında birincilik ödülüne layık görüldük.
BMW, “Direksiyonda Çağdaş Kadın” Yıl:1990
Amacımız, Borusan Oto ortaklığında otomativ sektöründe hedef kitle segmentasyonuna giderek, ilk kez kadınları hedef kitle olarak konumlayan projeler geliştirmek ve uygulamaktı.
Elde Ettiğimiz Sonuçlar:
- Proje kapsamında kadın sürücülere yönelik bilgilendirme çalışmaları, sektörde bir ilk olarak model oluşturdu.
- Üç yıla yayılan proje kapsamında yurtiçinde ve yurtdışında deneme sürüşü, yeni model tanıtımı konularında sadece kadın gazetecilerin yer almasına öncülük ettik.
- Almanya’ya yapılan ziyaretlerde ve proje sunumlarında bu durum önceleri tereddütle karşılandı ancak sonra yaygınlaşan bir strateji haline geldi.
- Markanın yurtdışında katıldığı fuar ve basın toplantıları aracılığıyla ülkemizin tanıtımına katkıda bulunduk.
Birleşik Krallık’ın (İngiltere) Türkiye Tanıtımı Yıl:1988
Amacımız, British Tourist Authority ve British Airways ortaklığında bir ülkenin başka bir ülkede siyasi olmayan tanıtımını gerçekleştirmek ve buna uygun strateji geliştirmekti.
Elde Ettiğimiz Sonuçlar:
- Siyasi unsurların kullanılmadığı bu tanıtımda bir ilki gerçekleştirmiş olduk ve bunun yapılabileceğini ortaya koyduk.
- Turizmin bölgesel değer ve özelliklerinin iletişimiyle yapılmasını sağladık ve ölçümlenebilir sonuçlar elde ettik.
- Türkiye’den İngiltere’ye giden yolcu adedinde %30’luk bir artış sağladık.
- İskoçya’ya düzenlenen temalı seyahatlerin ülkemizdeki bilinirliğini arttırdık. Bu sayede temalı turizm faaliyetlerinin etkisini ve yaygınlığını kanıtladık.
NETAŞ, “Arama Konferansı” Yıl:1992
Amacımız, kamu sektörüne Türk Telekom’un özelleştirilmesi kapsamında düzenleyeceğimiz bir konferansla öneride bulunmaktı.
Elde Ettiğimiz Sonuçlar:
- Türk Telekom özelleştirme sürecinde organizasyonunu gerçekleştirdiğimiz bu konferansın sonuçlarını referans olarak aldı.
- Konferans için uygulanan 360 derece iletişim modeli sektöre yeni bir bakış açısı ve uygulama modeli getirdi.
TEPE İNŞAAT – İŞ BANKASI KULELERİ ÇATI KAPAMA TÖRENİ PROJESİ Yıl:2000
Tepe İnşaat’ın klasikleşmiş “müteahhit” imajından farklı bir duruş sergilediği, İş Bankası binaları kalitesinde ve çapında bir projeyi gerçekleştirebileceğini yaratıcılıkla harmanlamış olduğumuz projemizle duyurarak, Tepe İnşaat’ın bilinirliğinin arttırılmasını sağlamaktı.
Elde Ettiğimiz Sonuçlar:
- Hazırladığımız yaratıcı proje ile bir bina çatı kapama töreni için ilk kez 157 metre yükseklikte bir caz resitali gerçekleştirilerek, Tepe İnşaat ile türünün ilki bir tören hayata geçirilmiş oldu.
- Basın gezisine 104 gazeteci katıldı ve ilgili haberler çeşitli gazete ve dergilerde toplam 93 kez yayımlandı.
- Kerem Görsev tarafından binaya özel icra edilen bestenin çatı kapama töreninde yapılan klip çekimi NTV, Number One TV gibi kanallarda sürekli olarak yayımlandı.
- Etkinlik International Public Relations Network (IPRN) toplantısında ‘En Başarılı Projeler’ sıralamasında ikinci oldu.