A&B Akademi: “Sürdürülebilirlik İletişimi: Söylemden Öteye Geçmek!”

Bugünü düşünmek yetmez, yarın için harekete geçme zamanı!
A&B İletişim olarak, 1974 yılından bu yana toplumsal faydayı ve etik değerleri odağımıza alıyor, kurumların yalnızca bugününü değil, yarınını da düşünerek iletişim stratejilerini geliştiriyoruz. 50 yılda edindiğimiz birikimi ve deneyimi genç iletişimcilerle paylaşmak amacıyla hayata geçirdiğimiz A&B Akademi, iletişimin geleceğini oluşturacak nesillerle anlamlı ve sürdürülebilir bir meslek anlayışı paylaşmayı hedefliyor.
A&B Akademi, iletişim alanında derinleşmek ve gelişen ihtiyaçlara yanıt vermek için farklı temalarda eğitim programları sunmayı hedefliyor. İlk eğitimimiz, günümüzün en kritik başlıklarından biri olan sürdürülebilirlik iletişimine odaklanıyor.
Sürdürülebilirlik, artık sadece bir trend değil; kurumlar için bir hayatta kalma stratejisi. Peki, bu stratejiyi doğru ve etkili bir şekilde anlatmak mümkün mü? A&B Akademi olarak, işte bu soruyu gündeme getiriyor ve sizi, sürdürülebilirlik iletişiminin inceliklerini keşfedeceğiniz özel bir eğitim programına davet ediyoruz.
Bu eğitimde, sürdürülebilirlik kavramının temellerinden başlayarak kurumların iş süreçlerinde bu kavramı nasıl anlamlı hale getirebileceğini tartışacak; gerçek vakalar üzerinden sürdürülebilirlik iletişimini ele alacağız. Katılımcılar, doğru ve yanlış uygulamaları analiz ederek etkili bir sürdürülebilirlik iletişimi stratejisi geliştirme konusunda derinlemesine bilgi edinirken bir yandan da iletişim dünyasının farklı aktörleriyle tanışarak deneyim paylaşımında bulunacak.
Eğitim Detayları:
- Tarih: 3-4 Mayıs 2025
- Yer: Armaş Vakfı (Akmeşe Cumhuriyet Mahallesi, Kapaklı Yolu Sok No:24, 41310 İzmit/Kocaeli)
- Konaklama: Armaş Vakfı
- İletişim: [email protected]
- Başvuru için tıklayın!
Eğitime Kimler Katılabilir?
- Kurumsal iletişim alanında 3-6 yıl arası tecrübe sahibi olan,
- Kurumu ve kendi için “sürdürülebilirlik” kavramını öğrenmek ve tartışmak isteyen,
- Deneyim paylaşımına önem veren kurumsal iletişimciler, eğitimimize katılmaktan mutlu olacaktır.
Eğitimin Amaçları:
- Sürdürülebilirliğin ne olduğunu ve kurumlar için neden kritik bir konu haline geldiğini anlamak.
- Kurumların iş süreçlerinde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı (SKA) nasıl işleyeceğini değerlendirmek.
- Sürdürülebilirlik iletişimini etkili ve gerçekçi bir şekilde nasıl uygulayabileceğini öğrenmek.
- Vaka çalışmaları ve deneyim paylaşımı ile sürdürülebilirlik iletişimini pratiğe dökebilmek.
Eğitim Programı
Sürdürülebilirlik İletişimi: Söylemden Öteye Geçmek!
3 MAYIS: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK NEDİR?
11:00-12:00 | Neden Buradayız?
Programımıza “Neden buradayız?” sorusunu cevaplayarak başlıyoruz. Birbirimizi daha yakından tanıyacağımız bir tanışma turu ile ortak paydalarımızı keşfedeceğiz. Bu oturum, iki gün boyunca birlikte üreteceğimiz, öğreneceğimiz ve dönüştüreceğimiz dünyanın ilk adımı olacak.
12:00 – 13:00 | Öğle Yemeği
13:00 – 14:00 | Sürdürülebilirlik: Geçici Bir Trend mi, Yoksa Kurumlar İçin Bir Hayatta Kalma Mecburiyeti Mi?
Sürdürülebilirlik denildiğinde gerçekten ne anlamalıyız? Bu kavramın içini doldurarak sürdürülebilirliğin ne olduğunu birlikte keşfedeceğiz. Aynı zamanda, sürdürülebilirliğin neden algıda kritik bir rol oynadığını ve nasıl bir itibar avantajı yaratabileceğini tartışacağız.
14:00 – 14:30 | Küresel Perspektif: Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve İş Dünyasının Yol Haritası
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) neden bu kadar önemli? SKA yaklaşımı ne anlama geliyor? Bu oturumda, katılımcılar, SKA’ları yakından tanıyacak ve kendi kurumları için nasıl bir yaklaşım geliştirebileceklerini keşfedecekler.
14:30 – 14:50 | Kahve Arası
14:50 – 16:00 | Sürdürülebilirlik İletişiminde Doğrular ve Yanlışlar
Bu oturumda sürdürülebilirlik iletişiminde sık yapılan hataları ve başarılı stratejileri dünyadan ve Türkiye’den örneklerle ele alacağız. Vaka çalışmaları ve interaktif oyunlarla yanıltıcı söylemleri ve gerçekçi yaklaşımları tartışacağız.
16:00-16:15 Kahve Arası
16:15 – 17:45 | Atölye Çalışması
Bu oturumda, farklı vakalar üzerinden interaktif bir atölye gerçekleştireceğiz. Amacımız, ilk gün öğrendiklerimizi pekiştirmek ve sürdürülebilirlik iletişimini somut bir çalışmayla deneyimlemek. Hep birlikte düşündüğümüz, tartıştığımız ve ürettiğimiz bir süreç olacak!
17:45 – 18:15 | Günün Son Sözü
4 MAYIS:GÜVEN İLETİŞİMİNDE YÖNTEM ARAYIŞLARI
09:45 – 10:45 | Güven Verici Bir Gündem Yaratmak Mümkün Mü?
Gündem nasıl şekillenir ve toplum ne bekler? Bu oturumda, güven verici bir gündem yaratmanın yollarını tartışacağız. Türkiye’deki medya yapısı ve sosyal medya dinamiklerine bakarak, sürdürülebilirlik çalışmalarının işveren markasını nasıl güçlendireceğini ve dış iletişimde nasıl itibar kazanılacağını inceleyeceğiz
10:45 -11:00 | Kahve Arası
11:00 – 12:30 | Yaratıcı Hikâyeler Anlatarak Etki Yaratmak
Bu oturumda hikâye anlatımıyla etki yaratmanın gücünü keşfedeceğiz. Dünyadan ve Türkiye’den başarılı örnek vakalar üzerinden, sürdürülebilirlik alanında etkili hikâyeler anlatan kurumları inceleyeceğiz.
12:30 – 13:30 | Öğle Arası
13:30 – 14:45 | Saha Deneyimleri: Medya ve STK Temsilcilerinden Gerçek Öyküler
Bu oturumda, medya ve STK temsilcilerinden saha deneyimlerini dinleyeceğiz. Temsilciler, sahada karşılaştıkları durumları ve sürdürülebilirlik iletişimiyle ilgili yaşadıkları gerçek öyküleri bizlerle paylaşacak, sorularımızı cevaplayacak.
14:45 – 15:00 | Kahve Arası
15:00 – 16:00 | Bundan Sonra Bizi Ne Bekliyor?
İki gün boyunca öğrendiklerimizi değerlendirerek, bunları nasıl hayata geçireceğimizi tartışacağız. Kurduğumuz bağları nasıl sürekli kılacağımızı birlikte ele alacağız.
Bu Eğitimde Yol Göstericilerimiz Kimler Olacak?
Sibel Asna
A&B İletişim Yönetim Kurulu Başkanı olan Sibel Asna, eğitimini Üsküdar Nersesyan Yermonyan Ermeni İlkokulu, Saint Benoit Fransız Lisesi, Marmara İletişim Fakültesi ve Oxford Academy of English’te tamamlamıştır. Yaşamının her döneminde birlikte çalıştığı sivil toplum kuruluşları onun toplumsal değerler ve beklentiler konusunda yetkinlik geliştirmesine yol açtı. Etik değerler, demokrasi, doğa ve çevre sorunları, kadın, çocuk, gençlik, engelli hakları, ifade özgürlüğü, insan hakları ve eşitlik gibi alanlarda aktif bir aktivisttir.
Fransız Legion d’Honneur nişanının sahibi olan Asna, aynı zamanda TOG, Hrant Dink Vakfı, AIMA, Türetim Ekonomisi Derneği, Armaş Vakfı, Action Against Hunger ve Global İlişkiler Forumu gibi önemli sivil toplum kuruluşlarının Mütevellisi, Yönetim Kurulu Başkanı veya Üyesi olarak görev almaktadır. A&B İletişim şirketinin eş kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olanı Asna tasarladığı çeşitli projelerle ulusal ve uluslararası kurumlardan pek çok ödüle layık görülmüştür. Ermenice, Fransızca, İngilizce ve az İtalyanca bilen Asna, toplumsal fayda ve sürdürülebilirlik alanlarında gösterdiği liderlikle tanınmaktadır.
Dr. Uygar Özesmi
Dr. Uygar Özesmi, ODTÜ Jeoloji Mühendisliği mezunudur. Fulbright Bursu ile Ohio State Üniversitesi’nde çevre bilimleri alanında yüksek lisans yapmış, MacArthur Bursu ile Minnesota Üniversitesi’nde Koruma Biyolojisi alanında doktora derecesini tamamlamıştır. 1990 yılında Çevreden Sorumlu Devlet Bakanı Adnan Kahveci’nin danışmanlığını yaparak çevre politikaları üzerine çalışmıştır. 2000-2004 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nü kuran Özesmi, 2001’de Türkiye’nin ilk kitle kaynak platformu olan KusBank.org’u hayata geçirmiştir. 2002’de Doğa Derneği’nin kurucu başkanı olarak Türkiye’de doğa koruma alanında önemli projelere imza atmıştır. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nda Çevre Uzmanı (2004–2006), TEMA Vakfı Genel Müdürü (2006-2008) ve Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü (2008-2012) olarak görev yapmıştır. 2012 yılında Change.org Türkiye’yi kurmuş ve 2023’e kadar yönetmiştir.
Good4Trust.org’un kurucusu ve Türetim Ekonomisi Derneği Başkanı olarak ekolojik ve sosyal adalet için çalışmalarını sürdüren Özesmi, Kadir Has Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nde sürdürülebilirlik ve ekolojik ekonomi dersleri vermektedir. Ashoka Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Armaş Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi olan Özesmi’nin 100’den fazla bilimsel yayını, üç kitabı ve Açık Radyo’da her gün yayınlanan bir programı bulunmaktadır.
Cengiz Kayhan
Cengiz Kayhan, sivil toplum alanında 20 yıla yakın zamandır eğitim tasarımı ve uygulamaları, örgütsel kapasite gelişimi, gönüllülük ve sivil toplum, gençlik, katılım ve yurttaşlık gibi alanlarda deneyim kazanmıştır. 2004 yılında gönüllü olarak başladığı sivil toplum yolculuğunu, 2008’den itibaren profesyonel çalışmalara taşıyarak eğitim, proje, hibe programları ve kurumsal gelişim koordinatörlüğü gibi pozisyonlarda görev almıştır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisansını 2007 yılında tamamladıktan sonra, İnsan Kaynakları ve Örgütsel Davranış alanında yüksek lisans yapmış, tez çalışmasında ise sivil toplum kuruluşlarındaki karar alma mekanizmaları ve örgüte güven arasındaki ilişkiyi incelemiştir.
Cengiz Kayhan, 2012’den bu yana çok sayıda farklı STK ile eğitmen ve danışman olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Çiğdem Erden
Liseden itibaren gazetecilik alanında uzmanlaşmayı seçen Çiğdem Erdin, Tuncay Azaphan Anadolu İletişim Meslek Lisesi ‘Gazetecilik’ bölümü eğitimi sonrası; İstanbul Aydın Üniversitesi’nde ‘İnternet Gazeteciliği ve Yayımcılığı’nı tamamlamıştır. Ardından Anadolu Üniversitesi Sosyoloji lisans ve İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve İstihbarat İncelemeleri yüksek lisansından ‘Cihatçı Örgütlerin Medya Kullanımlarının Semiyotik İncelemeleri: IŞID Örneği’ teziyle mezun olmuştur.
Liseden itibaren stajlarla medya sektörüne atılan Erdin, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, TRT, Medya Takip Merkezi, Hürriyet ve Cnntürk’te gazetecilik yaparak profesyonel kariyerini sürdürmüştür. Birçok özel habere de imza atan Çiğdem Erdin, Cnntürk’ün ardından halkla ilişkiler sektörüne geçerek A&B İletişim’de çalışmaya devam etmektedir. İyi derecede İngilizce, orta seviyede İspanyolca bilmekte, seyahat, deniz aktiviteleri, ve doğayla ilgilenmektedir. Ayrıca hayvanlara; özellikle köpeklere büyük bir tutku ile bağlıdır.
Defne Yaman
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu olan Defne Yaman, 2016 yılında iletişim sektörüne adım atmıştır. 2019-2024 yıllarında, insan hakları alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerine destek veren bir Avrupa Birliği projesinde görev almış, bu süreçte etkili iletişim stratejileri geliştirmiştir. Sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışmalar yürüten Yaman, sürdürülebilirlik ve sosyal fayda alanlarında kapsamlı bir deneyime sahiptir.
8 yılı aşkın süredir içerik yazımı, sosyal medya yönetimi, görsel içerik tasarımı, etkinlik yönetimi ve tanıtım materyali üretimi gibi çeşitli iletişim aktivitelerinde deneyim kazanmıştır. Ayrıca, lisanslı tüplü dalış yaparak doğa ile iç içe bir yaşam sürmekte ve yaratıcı yazarlık alanında kendini geliştirmektedir.
Ücret ve Ödeme Bilgileri
Özellik | Kişi Başı Ücret* | KDV’li Ücret |
4 Kişilik Oda | ₺ 14.000,00 | ₺ 16.800,00 |
2 Kişilik Oda (Ortak Banyo) | ₺ 16.500,00 | ₺ 19.800,00 |
2 Kişilik Banyolu Oda | ₺ 18.000,00 | ₺ 21.600,00 |
- Ücret, Armaş Vakfı’nda yemekler dahil tek gece konaklama ve eğitim masraflarını kapsamaktadır.
- Kurumsal başvurular ve toplu katılımlar için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
- Erken kayıtlarda %10 indirim uygulanacaktır.