Basın Odası

Armaş Vakfı İktisadi İşletmesi Açıldı!

İstanbul’a bir buçuk saat uzaklıkta, Akmeşe Köyü kırsalındaki  Armaş Vakfı’nın doğa ile iç içe mekanını daha çok kurum ve kuruluşla paylaşmak ve kendi sürdürülebilirliğini sağlamak üzere Armaş Vakfı İktisadi İşletmesi kuruldu!.

Yaklaşık 450 m’lik Armaş Vakfı Binası 24 kişilik konaklama alanı, geniş toplantı salonu ve mutfağıyla etkinlik, eğitim ve toplantılar için konforlu bir ortam sunuyor. 

Mimar Ersin Ersoy’un titizlikle tasarladığı bu bina, sadece bir toplantı veya konaklama mekanı olmanın ötesinde, doğa ile iç içe bir deneyim vadediyor. Ayrıca, kendi sebzelerini  yetiştirdiği serası, tavuk ve kazların özgürce dolaştığı meyve bahçesi, bahar ve yaz aylarında lavanta tarlasının büyüleyici renk ve kokusu ile misafirlerine farklı bir yaşam kesiti sunuyor. . Geniş fındıklıklığı ve ceviz ağaçları  ise, dalından kuruyemiş  sevenler için ideal bir tat sunuyor.

Tüm etkinlik, eğitim ve toplantılar için alternatif bir mekan arayanları, aynı zamanda sosyal faydayı sürdürülebilir kılmayı önceleyen kurum, kuruluş ve kişileri  misafir etmek için  Armaş Vakfı ve ekibi sabırsızlanıyor!

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Topluluğu Üyesi 17 Girişimci Armaş Vakfı’nda Buluştu

Armaş Vakfı, 18-19 Ekim 2024 tarihlerinde daha iyi bir dünya için harekete geçme cesareti gösteren İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik (İBSG) Topluluğu’nu ağırladı. Armaş Vakfı’nın  misyonuyla  örtüşen bu buluşmada sosyal girişimciler kurumsal finansman kaynaklarına erişim, uluslararasılaşma, iletişim, yatırımcı ilişkileri  ve özel sektör ile işbirliği kurma konularını tartıştılar.  

Etkinlikte açılış konuşmaları sonrasında Dr. Uygar Özesmi Sosyal girişimciler için gezegenin içinde bulunduğu önemli sorun ve yönelimler üzerine bir sunum yaptı. Devamında Impact Hub İstanbul kurucu ortağı Semih Boyacı kurumsal iş birliği geliştirme atölyesinin yürütücülüğünü üstlendi.   

Dünyada Sosyal Girişim ve Özel Sektör İş Birlikleri üzerine Mark Horoszowsk tarafından çevrimiçi  gerçekleştirilen sohbetin ardından, yatırım uzmanı Can Atacık yeni nesil yatırım türleri üzerine bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Akşam yemeği sonrasında Kreşendo müzik ekibinin oda konseri ile birlikte ilk günü tamamlayan sosyal girişimciler, Armaş Vakfı bahçesinde yanan ateşin etrafında toplanarak birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buldular.

İkinci gün İletişim uzmanı  Sibel Asna’nın sosyal girişimciler için uluslararası iletişim ve görünürlük üzerine gerçekleştirdiği sunumla başladı. Sunumun sonrasında halihazırda uluslararasılaşmış olan sosyal girişim Toyi’nin kurucusu Elif Atmaca, konu çerçevesindeki  tecrübelerini paylaştı. 

Etkinliğe katılan sosyal girişimciler; Anlatan Eller, Biriktir App, Blueit, Eğlenceli Bilim, Green Fountain, Harcy, KODA, Kodluyoruz,  Makarnapp, Nivogo, Overcamp, PoiLabs, Pulsec, Roof Coliving, This is Mana, Toyi ve Wastespresso’dan oluşuyordu. Armaş Vakfı’nın mekanında gerçekleşen bu buluşma, sosyal girişimciler için birlikte öğrenme ve deneyim paylaşımının ötesinde, doğanın huzur ve dinginliğinin tadına varma fırsatını da verdi.  

Armaş Vakfı’nın ilk projesi Norveç Helsinki Komitesi tarafından onaylandı!

Armaş Vakfı’nın, kadınların çevre ve iklim mücadelesinde etkin rol almalarını hedefleyen “İklim ve Çevre için Kadın Değişim Liderleri” projesi, Norveç Helsinki Komitesi’nin (NHC) Türkiye Sivil Toplum Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Türetim Ekonomisi Derneği’nin başarıyla yürüttüğü “Değişim Elçileri” programının farklılaştırılmış bir versiyonu olan bu proje, Marmara Bölgesi’nden yerelde yaşayan 15 kadının, çevresel hak savunuculuğu alanında güçlendirilmesini amaçlıyor.

Türetim Ekonomisi Derneği’nin mentörlüğü ve desteği ile  hayata geçirilecek proje, “Değişim Elçileri” programının deneyimlerinden yola çıkarak kadınların çevre farkındalığını artırma, savunuculuk becerilerini geliştirme ve kendi kampanyalarını yürüterek toplumlarında etkin rol alma fırsatı sunuyor. Proje kapsamında yereldeki kadınlar, karar vericilerle iletişim kurma, topluluklarını harekete geçirme ve iklim adaleti sağlama yolunda desteklenecek; mentorluk desteği ile güçlendirilecekler.