Basın Odası

GENÇBANK BÖLGESEL AĞ KONFERANSI TOG’UN EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENDİ

Uluslararası GençBank Projesi’nin Türkiye’deki yürütücülüğünü üstelenen TOG’un ev sahipliğinde düzenlenen GençBank Bölgesel Ağ Konferansı, 17 ülkeden 60 katılımcıyla 27-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da yapıldı.

GençBank ağında bulunan Mısır, Gürcistan, Kosova, İngiltere, Bosna Hersek, Bulgaristan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Ukrayna Hırvatistan gibi ülkelerden gelen katılımcılar ile Türkiye’den uygulayıcı kurumların temsilci ve proje gönüllüsü gençleri buluşturan konferans, GençBank uygulayan ülkeler arasındaki iş birliklerinin artırılmasını ve bölgesel ortaklıklar kurarak yeni projeler geliştirilmesini hedefliyor. Konferans kapsamında, gençlerin katılımı, projedeki deneyimleri ve kurumların GençBank projesinin sürdürülebilirliğine dair fikirlerini paylaştıkları çeşitli atölyeler gerçekleştirildi. Dört gün süren konferansı Charles Stewart Mott Foundation, Avery Dennison ve Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı destekledi.

Türkiye’de GençBank’la 8 yıl Geride Kaldı…
Uluslararası “YouthBank Ağı”nın parçası olan GençBank; gençlerin güçlendirilmesi, yerel hayata katılımlarının artırılması, kişisel gelişimlerinin desteklenmesi ve yaşadıkları yerlerde pozitif katkılar sağlamalarını hedefleyen bir gençlik hibe programıdır. Türkiye’de TOG tarafından 2011 yılında bu yana sürdürülen proje kapsamında 27 farklı kurumla işbirliği gerçekleştirdi. Gençler, projeyle birlikte yaşadıkları yerdeki toplumsal sorunlara dair harekete geçerek bir çok değişimin öncüsü oldu. Detaylı bilgi için: www.gencbank.org

Bugüne kadar yürütücü ekipler Türkiye’de, gençlerin 419 proje fikrine destek sağladı.

• 520 genç, hibe programının yürütücülüğünü üstlendi.
  • 382 genç proje fikirlerini hayata geçirme imkanı buldu.
  • 089 kişi bu projelere doğrudan katılım sağladı.
  • 138 kişi kapasite geliştirme eğitimlerine dahil oldu.
  • 000’in üzerinde kişiye gençler aracılığıyla temas edildi.

İlgili Kişi:
Irmak Kaleli (İletişim Koordinatörü)
Telefon: 0 533 578 82 91
E-posta:  [email protected]

Toplum Gönüllüleri Vakfı hakkında
Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), kurulduğu 2002 yılından bu yana, gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi amaçlıyor. Toplum Gönüllüsü gençler, Türkiye’nin 81 ilinde üniversitelerde bir araya gelerek 135 adet öğrenci kulübü, topluluğu veya grubu olarak, belirledikleri ihtiyaçlara göre sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyor. 2017 yılında,74.613 gencin katılımıyla 1.839 sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren Toplum Gönüllüleri, 825.920 kişiye temas etmeyi başardılar. www.tog.org.tr