Blog

ŞAŞIRTICI AMA GERÇEK

Tahmini okuma süresi : 3 dakika 30 saniye

Son zamanlarda oldukça popüler olan ve kullanımına rahatlıkla ulaşabileceğimiz, günlük hayatımızda da bize kolaylık sağlayacak bazı yapay zeka uygulamalarını inceledik.

Bu incelemeyi yaparken hem gözlerimize inanamadık hem de teknolojinin sonsuz gelişimi konusunda korkuya kapıldık diyebiliriz.

D-id Konuşan Avatarlar

İlk olarak ele aldığımız D-id Konuşan Avatarlar oldu. Bu yapay zeka türü size, herhangi bir fotoğrafa (selfie,vesikalık), yazdığınız metni istediğiniz dilde söyletme fırsatı sunuyor. Biraz daha geliştirilirse gerçeğe yakın bir görüntü olacağından dolayı korkutucu bir hal aldığını söyleyebiliriz. Gelelim nasıl kullanacağınıza… Ücretsiz olarak üye olduktan sonra sadece 20 kere bu işlemi yapma hakkınız var. Kişisel fotoğrafınızı sisteme yüklemek istemiyorsanız ama bir şekilde de bu yapay zekayı kullanmak istiyorsanız sistemde hem kadın hem de erkek sunucular mevcut. Aynı şekilde farklı kadın ve erkek ses tonları da var. İşte bir diğer ilginç olan tarafı tam da burada ortaya çıkıyor. Standart olarak bir erkek veya kadın sesi seçmek zorunda değilsiniz. Ses tonunu dinlemek için 10 kelime ile sınırlı ön izleme hakkınız bulunuyor. Bu alanları genişletmek için de ücretli bir üyelik satın alabilirsiniz.

Detaylı bilgi için: https://www.d-id.com/creative-reality-studio/

Musicfy

Musicfy yapay zeka türü ise istediğiniz ünlüye istediğiniz şarkıyı söyletme imkanı sunuyor. Bu bize hem eğlenceli hem de komik geldi.

Ücretsiz bir üyelik oluşturduktan sonra parody vocals seçeneğine tıklıyorsunuz, sonrasında işiniz çok basit. Artist seçeneklerinde Barack Obama, Donald Trump, Mickey Mouse, Patrick Star gibi pek çok seçeneğiniz mevcut. Buna rağmen, ücretsiz üyelikte sınırlı kişiler varken, ücretli versiyonunda daha çok kişinin seslerine ulaşabilirsiniz. Ünlüyü seçtikten sonra sesinizi anlık olarak kaydedebilir veya önceden kaydetmiş olduğunuz sesi sisteme yükleyebilirsiniz.

Detaylı bilgi için: https://musicfy.lol/

NVIDIA Maxine

Bizi heyecanlandıran diğer yapay zeka ise NVIDIA Maxine oldu. Maxine sayesinde kameraya bakmadan metin okurken, karşınızdaki kişiler sizi kameraya bakıyor gibi görecek. Önemli bir sunumunuz var ve bir yerden okumanız gerekiyor, tam da bu sırada Maxine devreye giriyor. Siz kenardan metni okurken gözlerinizi sistem üzerinden yukarıya çekerek sanki onlara bakarak konuşuyormuşsunuz gibi gösteriyor. Yani haber spikerleri, sunum yapanlar veya YouTube videosunda uzun bir şey anlatmak isteyenler için adeta bir müjde!

Bir diğer müjdeli haber ise Maxine ile artık yabancı dil problemi de çözülüyor. Hangi dili konuşursanız konuşun, sadece bir tuşla görüşme yaptığınız kişi sizi kendi dilini konuşuyormuş gibi duyuyor ve görüyor. Kulağa karışık gelmiş olabilir, hemen bir örnek üzerinden anlatalım. Online toplantı sırasında karşınızdaki kişi bir İtalyan ve siz dili bilmiyorsunuz. Tek bir tuş ile konuştuklarınızı karşıya hem İtalyanca aktarıyor hem de sanki İtalyanca konuşuyormuşsunuz gibi görünüyorsunuz. Kendinizi bilmediğiniz bir dili konuşuyormuşsunuz gibi görmek hem havalı hem de insanlığı dil konusunda tembelliğe sürükleyecek bir kolaylık.

Detaylı bilg için: https://developer.nvidia.com/maxine
YouTube videosu için: https://www.youtube.com/watch?v=3GPNsPMqY8o

Remini-ai

Günlük hayatta kullanabileceğimiz diğer yapay zeka ise Remini-ai. Yüzünüzün göründüğü bir fotoğrafı uygulamaya yükleyerek Linkedin profil fotoğrafı elde edebilirsiniz. İster vesikalık fotoğrafa, isterseniz de boydan fotoğraflara dönüştürebilirsiniz. Kişilik bilgilerinize göre fotoğrafı düzenleme seçenekleri oluşuyor. Seçenekler kısmından fotoğrafınızı bir meslek grubuna veya farklı bir giysiye göre şekillendirebilirsiniz. Bu kısım maalesef artık ücretli. Ancak biz fark ettik ki bu uygulamayı 3 gün boyunca ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Nasıl mı? Ücretsiz bir şekilde kredi kartı bilgilerinizi girerek kaydolup, 3 gün boyunca istediğiniz kadar fotoğrafı Linkedin formatına dönüştürebilirsiniz. Sonrasında üyeliğinizi iptal edebilirsiniz. Ancak üyelik iptali kısmında nasıl bir yol izleniyor bilgimiz yok.

Detaylı bilgi için: https://remini.ai/

Rask-ai

Bize göre incelediğimiz en eğlenceli yapay zekalardan biri olan Rask-ai ise istediğiniz dilde bir videoyu istediğiniz dile dublaj yapma imkanı sunuyor. Örneğin İspanyol bir arkadaşınıza Türkiye’yi İspanyolca tanıtmak istiyorsunuz. Videoyu Türkçe çektikten sonra İspanyolca dil seçeneğine tıklayarak videoyu indirebilirsiniz. Videoyu izledikten sonra eklemek istediğiniz bir şeyler olduğunu fark ettiğinizde ise metni düzenleyip yeni bir dublaja sahip olabilirsiniz.

Detaylı bilgi için: https://tr.rask.ai/

Starryai

Yok daha neler dedirtecek türden bir şey isterseniz size Starryai uygulamasını kesinlikle önerebiliriz. Hem eğlenceli hem şaşırtıcı bir yapay zeka türü olan bu sistem hayal gücünüzle yapay zekanın muhteşem birleşimi niteliğinde bir buluş. Bize text to image (yazıyı resme çevirme) fırsatı sunuyor. İstediğiniz resmin açıklamasını kutucuğa yazdıktan sonra saniyeler içerisinde, karşınıza yazmış olduğunuz şeylerin bir imajı çıkıyor. Normalde bir araya gelmesi imkansız kombinasyonları bu uygulama sayesinde bir araya getirebilirsiniz. Biz “Kuru Fasulye Yiyen Beyonce” ve “Kebap yiyen palyaço” gibi uçuk kombinasyonları deneyip eğlendik. Ayrıca ortaya çıkan görsel oldukça başarılı. Bir grafik tasarımcısıysanız, zamanınızın kısıtı olan dönemlerinde oldukça yararı olacak bir yapay zeka programı.

Writesonic

Gelelim akademik düzey yazı, blog yazısı, makale veya reklam metni yazmak isteyenlere. Bu program tam size göre. Writesonic çalışma hayatında size çeşitli konularda yardımcı olabilir. Alt markası Chatsonic sayesinde ilgilendiğiniz konular hakkında bilgilendirici ve eğlenceli blog yazıları oluşturabilir, profesyonel bir e-posta yazmak için size yardımcı olabilir hatta istediğiniz mesajı ve tonu belirtirseniz size uygun bir taslak oluşturur ve sizin için reklam metni düzenleyebilir. 30.000 kelimeye kadar ücretsiz olan Writesonic, diğer planlar dahilinde ücret talep eder. Aynı zamanda bu program ile bütün dillerde çalışabilirsiniz. ChatGPT ile ortak özellikleri de var ancak kullanıcılar ChatGPT’ ye göre daha detaylı ve daha güzel sonuçlar aldıklarından her seferinde bahsediyor.

İncelediğimiz yapay zeka programlarından siz hangisini en çok beğendiniz? Hangisi günlük kullanıma daha uygun? Biz incelerken çok eğlendik umarım siz de okurken eğlenmişsinizdir.

Yazar: Oya Cansever